StafettBirken ble tidenes ilddåp
StafettBirken ble tidenes ilddåp
Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Kent Murdoch
– Det er det tyngste jeg har gjort, og med snøen som lavet ned så jeg nesten ingenting. Men det var utrolig gøy også, og utrolig spennende å få være med på et så stort arrangement, sier Paula Ogan til Birken etter prestasjonen.
Hun er en av to spanske studenter fra universitetet Blanquerna i Barcelona som gikk StafettBirken på mixedlaget til Høgskolen i Innlandet. For Ogan var det tredje tur på langrennsski.
Studentkollegaen Yago Duran er like betatt. Han kan imidlertid skryte på seg vesentlig mer erfaring.
– Dette var min fjerde gang på langrennsski. Jeg har drevet mye med alpint på ganske bra nivå. Men jeg synes det er skikkelig vrient å stoppe på langrennsski, og så er det vanskelig å få kontroll på tynne ski når farten blir høy, sier Duran, som likevel har lyst til å prøve seg mer:
– Jeg driver med triatlon nå, så langrenn kan være et bra tilskudd der. Man blir skikkelig sliten.
Studentene er en del av et samarbeid mellom Sports Management-utdanningen ved Høgskolen i Innlandet og universitetet Blanquerna. Som en del av samarbeidet kommer spanjolene en uke til Norge, og nordmennene reiser en uke til Spania senere på våren. Samarbeidet har foregått i flere år, men det er første gang de har stilt lag i StafettBirken.
– Siden de studerer Sports Management, så tenkte vi at det å være med på StafettBirken virkelig gir dem en mulighet til å oppleve hva det vil si å være med på et stort arrangement. Og en etappe på 6.5 kilometer er en overkommelig distanse, selv om det er krevende hvis man ikke har gått noe særlig på ski før, sier Anders Lindstad som er foreleser på Høgskolen i Innlandet.
Det frister til gjentakelse, og neste år utvider de med flere lag.
– Det så jo veldig moro ut, så neste gang får vi stille med et lærerlag også, der vi har med to forelesere fra Norge og to fra Spania, sier Lindstad.
Og dermed har Høgskolen i Innlandet startet en ny tradisjon.