Tilbake

Sniktitt på årets Ultraløype

DSC07709

29.07.2024 Tekst: Birken/Bjørn Ballangrud, Foto: @fjellfanten

Etter ett års pause er UltraBirken sykkel tilbake! Igjen blir det stisykling i vakre fjellomgivelser med start på Pellestova og målgang ved Håkons Hall. Årets løype er ca 122 km.

Løype-teaser
Birkens stifinner til UltraBirken, Bjørn Ballangrud gir deg årets løype-teaser!

-Tanken ved design av årets løype har vært å prøve å gjøre traseen noe mindre teknisk totalt sett ved å sørge for at mesteparten av de teknisk krevende stiene kommer tidlig i rittet, samtidig som at de fleste skal få følelsen av at dette er skikkelig Ultra!  

Løypa starter med ett lengre parti på grus i starten ispedd korte stipartier for å spre feltet før man går inn i en fase med mye sti som vil sette de tekniske ferdighetene på prøve mens rytterne enda har friske bein og et klart hode. Etter å ha syklet litt røft ca en tredjedel av distansen, og nærmere halvparten tidsmessig - endrer løypen karakter og vil herfra bestå av flere lengre partier på flotte grusveier i for de aller fleste ukjente territorier, men selvfølgelig med noen stipartier av litt enklere teknisk kaliber.

Bekkekrysninger, lange grusklatringer og en seig sti før man møter på de som sykler Birkebeinerrittet, gjør at man virkelig skjønner hvorfor det heter UltraBirken og gjørmen på klærne burde åpne opp for artige samtaler med de som har holdt seg på grusen fra Rena.

Husk bare å følg med på computeren på slutten av rittet, da løypa avviker fra den ordinære ritt-traseen den siste biten inn til mål.

NYTT for 2024
Alle deltagere må laste ned korrekt GPS-spor over løypa når dette er klart og følge dette. Det er deltagerens eget ansvar å finne fram/sykle riktig. Hver enkelt deltager har selvstendig ansvar for å sørge for å ha nok strøm på navigasjonsutstyr som klokke, mobiltlf, computer.

Løype med kart presenteres i august.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen