Tilbake

Opp igjen på sykkelsetet

Nore VVS velger HalvBirken
NORE VV red.sak web

15.08.2024 Tekst: SteinB Olsen, Foto: privat

Rørleggerfirmaet Nore VVS i Oslo er igjen tilbake på sykkelsetet. Pandemien la en demper på innsatsen, men nå er gjengen klare igjen. Nå handler det om HalvBirken på sykkel for den spreke gjengen.

-Vi tar det litt rolig i comebacket, derfor begynner vi med HalvBirken. Vi må samle hele gjengen igjen ikke sant, forteller Jan Fredrik Keim som er kontaktperson og koordinator for gjengen.

Trimrom og dugnad - viktig for samhold og helsa
Gjengen fra Nore VVS teller totalt 13 personer. Bedriften har eksistert siden 1987, og fysisk aktivitet har hele veien vært viktig for de ansatte. De bygget trimrom på jobben på dugnad, og har deltatt i en rekke konkurranser både sykkelritt og andre. Gjengen prioriterer god helse og fysisk aktivitet. Jobben krever det, men det er også viktig for trivsel og samhold.

Sykle sammen fra start til mål
-Vi var veldig aktive før pandemien. Årets ritt blir for oss en aldri så liten kickstart. Vi er opptatt av å gjøre dette sammen som et Team, og derfor valgte vi HalvBirken. Vi skal starte sammen og vi skal fullføre sammen. Og vi skal ha det trivelig sammen, fra start til mål, sier Jan Fredrik.

-Vi har med oss flere debutanter, og derfor har vi valgt å løse deg på denne måten, sier han.

Nore VVS stiller med åtte ryttere på HalvBirken. Sjefen sjøl har fått «dispensasjon» til å sykle UltraBirken.

-Han er litt i egen klasse, han, smiler Jan Fredrik.

Totalt blir vi åtte på start, smiler Jan Fredrik. 

- Og dere i rute?
- Ja, jeg føler det. Litt usikker gi og med at vi akkurat er ferdig med ferien, men fram til start skal vi få spissa formen, slik at vi kan sykle samlet og ha en flott opplevelse.

- Og det ryktes at det er nye drakter på gang også? - Selvfølgelig. Skulle bare mangle, når vi nå er tilbake, da må vi gjøre litt ekstra stas på gjengen.

Bidrar til trivsel på arbeidsplassen
- Vi ser på dette som en vinn-vinn situasjon. Vi blir ikke yngre med årene, og det er viktig å være i brukbar fysisk form. Gjennom deltakelse i Halv Birken blir vi spleiset sammen, og det betyr mye for trivselen på arbeidsplassen. Vi ser på hverandre som en del av en storfamilie. Da blir det gøy å gå på jobb, også. Det er aktive gutter her som setter pris på deltakelse og turene vi arrangerer. Det er viktig for samholdet i bedriften og ikke minst for helsa til de som jobber med kroppsarbeid. I år er det flere her som har deltatt tidligere og noen nye sier Jan Fredrik.

- Og hva står på den sosiale menyen?

-Vi skal bo på Scandic Victoria midt i byen, middag er bestilt. Banketten er klar. Vi kjører full pakke for å si det slik. Vi regner med at vi treffer både leverandører og andre. Vi gleder oss til igjen å være en del av Birken, sier Jan Fredrik i Nore VVS.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen