Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst/foto:Randi Bolstad 27.08.2017 13:05 - oppdatert 27.08.2017 21:50

Vinnere av Birken-Ung stipendet

To verdige vinnere mottok stipendet under årets UngdomsBirken sykkel

Vinnerne av BirkenUng-stipendet sykkel er kåret! De fikk utdelt sitt stipend ved Håkons Hall under seremoniene til UngdomsBirken sykkel.

Hva er BirkenUng-stipendet?
BirkenUng-stipendet går til enkeltutøvere og idrettslag som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år.

Hvem står bak?
Dagens Næringsliv deler sammen med Birken, Sport 1, Dæhlie, Ramo og Polar, ut seks BirkenUng-stipend En gang i året kåres det også en vinner for klassen idrettslag, som vil motta et stipend på 50.000 kroner.

Jury
Juryleder er Åge Skinstad og han har med seg jurymedlemmene; Ingrid Kristiansen, Mårten Soleng Skinstad, Edvald Boasson Hagen, Maiken Casperen Falla og Ingunn Rønningen Kleven (Birken).

Årets kandidater
Alle kandidatene er flott idrettsungdom som har konkurranseinstinkt, men vet å sette pris på alle sine konkurrenter og treningsvenner. Vi utfordrer vinnerne tilbake og håper de vil bruke sin egen suksess til å få med flere utøvere og vise gode verdier både på og utenfor idrettsarenaen.

Årets vinnere

Marianne Haug, 14 år fra Bjerke IL
Marianne er ei allsidig jente som tilbringer mye tid i idrettsmiljøet. Hun trener aktivt langrenn og fotball mange ganger i uka og bidrar gjerne som instruktør på klubbens fotballskole og felles samlinger for alle aldre. Hun syns det er veldig motiverende å se hvordan eldre utøvere trener og ikke minst se hvordan yngre utøvere blir motivert av de på hennes alder. Hun bidrar gjerne som funksjonær på klubbens arrangementer og har mottoet; Sammen er vi sterke.

Sivert Ekroll, 12 år fra Sande Sportsklubb
Sivert er opptatt av at et godt forbilde må oppføre seg bra. Dette ved å oppmuntre andre, gi positive tilbakemeldinger på trening og konkurranser. 

Man må takle medgang og motgang i konkurranser. Det er lov å bli lei seg men ikke gjøre noe som går utover andre eller utstyr. Han er fokusert i konkurranser og liker utfordringer.
På skolen er de en gjeng som drar i gang aktiviteter som involverer mange i klassen. 

Vi gratulerer begge vinnerne! 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera