Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Emma Kristine Skjerstad 18.04.2017 08:00 - oppdatert 18.04.2017 09:52

Slik gjør du sykkelen vårklar

Gjør sykkelen klar for sesongen. Vi gir deg fem viktige tips.

Våren er i full anmarsj, og kanskje er du blant de som bytter ut langrennskiene med terreng- eller landeveissykkel. Etter en vinter i boden kan det være fare for at sykkelen har støvet ned og rustet litt, og da er det greit å ta frem oljen, kluten og pumpa for å gjøre den vårklar.

Før vi går videre til tipsene, er første bud; Vask alltid sykkelen og smør inn kjedet med olje før du setter den bort for vinteren.

1. Det kan være store sjanser for at sykkelen har støvet ned, og tips nummer én er derfor å vaske sykkelen (det vil si ramma, hjul, kjede og kassett) med zalo-såpe og varmt vann. Vær nøye med at kjede og kassett blir helt rent, da er det ofte lettere å holde det rent på sikt og du slipper ulyd og unødvendig bruk av krefter.

2. Sjekk at bremseklosser og dekk ikke er nedslitt, hvis de skulle være det kan det være lurt å reise på nærmeste sykkelbutikk å investere i nytt. Slik at du er trygg på at du sitter godt på veien og at bremsene tar. I samme slengen kan det også være greit å bytte slanger. I dette tipset ligger også at du må fylle luft i slangene.

3. Smør kjede og kassett med olje, for eksempel teflonsprayen TF2.

4. Sjekk at girene fungerer som de skal, og hvis de ikke gjør det kan det være lurt å justere girene. Enten selv eller hos en din nærmeste sykkelforhandler som tilbyr service på syklene.

5. Våren er også tid for litt ustabilt vær og mye støv, det siste tipset er derfor at det er lurt å alltid vaske sykkelen etter sykkeltur og smøre kjedet.

Hvis du er av den som ikke har tid, lyst eller kunnskap til å gjøre sykkelen vårklar selv kan man også levere sykkelen til service hos din lokale sykkelbutikk for en full service slik at alt fungerer som det skal.

Da er det bare å rulle og nyte våren. 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera