Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Gunn-Rita Dahle Foto: Merida 31.08.2017 08:00 - oppdatert 01.09.2017 08:28

Sett deg et mål - ha det gøy

Jenter og damer kan ha det like moro på to hjul som gutter og menn. Søk nye utfordringer og eventyr på sykkelen.

Jeg tror at de alle fleste av oss tobeinte setter oss ulike mål gjennom oppvekst og videre inn i voksenlivet. Det ligger i menneskets natur å jobbe målrettet mot noe som ligger foran oss. Det kan være utallige grunner til at en setter seg mål eller må jobbe mot en målsetning, personlig eller som et team eller en bedrift. Utfallet kan oppleves svært forskjellig alt etter hvor mye en legger i det. Personlig så har jeg alltid søkt utfordringer og med det følger det også klare målsetninger. Jeg blir motivert, mer bevisst og våken, prioriterer bedre og mestrer mer når jeg har klare målsetninger å jobbe mot.

Mål, glede og variasjon
Skal en lykkes med å nå målsetningen sin, så handler det mye om hardt arbeid, prioritere riktig og virkelig ville det en har satt seg som mål. I tillegg så må det være en gjennomgående trivsel i det en gjør av innsats i det daglige. Setter en opp tre treninger i uken så bør det stort sett være aktivitet, type aktivitet og måten aktiviteten skal gjennomføres på som en kjenner glede og trivsel med. Variasjon er også en viktig brikke i denne sammenheng. Både glede og variasjon øker sjansen stort for at målsetning blir nådd.

Flere jenter på sykkelen
Jeg vil nok en gang understreke at vi jenter og damer kan ha det like moro sammen med to-hjulingen som gutter og menn. Det finnes overhodet ingen grunn til at kvinneandelen er så liten sammenlignet med antall startende menn i blant annet Birkebeinerrittet. Vi kan ha det minst like gøy som gutta når vi stiller til start med nummer på. Søk nye utfordringer og nye eventyr på sykkelen, få med deg en venninne eller to og sett i gang. Jo oftere en er på sykkelen, jo mer trygghet og mer mestringsfølelse oppnår en, som igjen fører til enda mer glede og moro på to hjul.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera