Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ingeborg Scheve 26.08.2017 18:52 - oppdatert 26.08.2017 18:57

Resell vant dramatisk eliteoppgjør

Erik Nordsæter Resell vant eliteklassen i Birken etter thrillerinnspurt.

– Det var deilig å sette på plass terrengeliten, sier Resell, som gikk fra terrengsykling til landeveisproff i forkant av årets sesong.

Siste del av rittet var preget av Resell og lagkameraten Hans Kristian Rudland i det nyetablerte Uno-X Hydrogen Development Team, men opplegget startet lenge før det.

– Vi begynte egentlig allerede ned mot Djuposet. Først var vi to mann, og så kom det to til så vi var fire, og så kom Rudland og (Frederik) Wilmann også, men så var det oss to raskeste som satt igjen til slutt. Da vi kom til Ballettbakken følte jeg at hvis jeg ikke trynet så skulle jeg greie å ta seieren i dag, sier Resell, som også gir lagkameraten en del av æren.

– Det er mye lettere når vi er et lag og kan spille på hverandre. Birken er på en måte et landeveisritt, bare på terrengsykkel.

Ole Hem fra Swix Hard Rocx lå i tetgruppa hele veien til Ballettbakken. Da var det fortsatt helt åpent og det så ut til at terrengkongen kunne ta i land seieren, selv med fulldempet sykkel.

– Jeg ble sperret av en motorsykkel i sjikanene før Ballettbakken. Det avgjorde rittet. Da jeg i tillegg mistet kjedet i gressbakken etterpå tapte jeg andreplassen også, sukker Hem, som var skuffet over motorsykkelsperringen.

– Jeg lå to sekunder bak da jeg ble sperret av motorsykkelen. Det var surt, for jeg er rimelig sikker på at jeg skulle kjørt fra Resell i Ballettbakken med fulldemper, sier han etter målgang.

Topp 3 menn elite
1. Erik Nordsæter Resell, Uno-X Hydrogen Development Team, 2:28:20
2. Johnny Cattaneo, Willier Force Squadra Course, 2:28:35
3.  Sigurd Mellemsæter, Lillehammer CK, 2:28:37
--
5. Ole Hem, Swix Hard Rocx, 2:28:45

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera