Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Terje Lund Olsen Foto: Birken 22.08.2017 10:47 - oppdatert 23.08.2017 08:46

Over 9200 påmeldte

De tre siste dagene har det kommet til 1350 nye deltakere og tallene fortsetter å stige.

Det er fortsatt god bevegelse på påmeldingene til rittene 26. og 27. august. Birkebeinerrittet har fått 986 nye påmeldte de tre siste dagene og har nå passert 7500 deltakere (pr.22/8). Totalt er det over 9200 påmeldte. UngdomsBirken har passert 580 deltakere mens UltraBirken og HalvBirken har passert henholdsvis 530 og 470 deltakere. For HalvBirken blir det en ny opplevelse for deltakerne å sykle lørdag og kjenne på stemningen og folkefesten på fjellet og spesielt på Sjusjøen.

Mange nye
Blant nye Birkebeinere finner vi samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen og tidligere sykkelproff Jostein Wilmann. Wilmann har den beste norske sammenlagtplassering i Tour de France med en 14. plass i 1980.
Så vil denne og neste uke vise hvor mange av fjorårets deltakere som melder seg på mot slutten. Bare den siste uken har det vært over 52 000 unike brukere på vår nettside. For august har tallene passert 92 000.

Dønski Alpin
Dønski Videregående Skole på Rud stiller med 20 jenter og gutter i alederen 17 og 18 år. Alpinlinja ved Dønski gir talentfulle unge alpinister muligheten til å kombinere toppidrett og studiekompetanse. Når tar de utfordringen med å sykle fra Rena til Lillehammer

Tidligere vinnere
Birkebeinerrittet fyller 25 år og flere tidligere vinnere kommer. Ole Kristian Silseth vant det aller første rittet i 1993. Han og 42 andre påmeldte sykler for 25. gang i år. Andre tidligere vinnere av rittet som deltar er Rune Høydahl, Lars Petter Nordhaug, Philip Tavell, Frederik Wilmann, Åsmund Løvik, Massimo Debertolis og Borghild Løvset. Tone Fossum vant kvinneklassen i 1993. Hun skal ikke sykle, men kommer på arrangementet. Det gjør også Ingunn Bollerud som vant rittet i 1996.

Eliteklassene
Det blir svært spennende eliteklasser i årets ritt som også i år vises direkte på NRK lørdag ettermiddag. Søndag kveld er det magasinsending fra rittet. I herreklassen kommer teamene Uno-X Hydrogen Development Team, Swix Hard Rocx Team og det italienske Wilier Force Squadra Corse i tillegg til blant andre tidligere vinnere som Frederik Wilmann og Åsmund Løvik.

Svenske Gustav Larsson kommer også til start. Han vant OL-sølv på tempo i 2008. Da var han kun slått av Fabian Cancellara. I 2009 tok han VM-sølv og har også syv SM-gull på tempo. Senest i 2015.

I dameklassen kommer tre av de fire beste i årets utgave av Cykelvasan. Jennie Stenerhag vant den og har tidligere vunnet Birkebeinerrittet. I tillegg kommer Borghild Løvset som har gjort comeback. Hun vant Birkebeinerrittet i både 2013 og 2014. Hildegunn Gjertrud Hovdenak har pallplasser fra Birkebeinerrittet fra tidligere. Hun ble nummer fire i Cykelvasan etter kjedeproblemer. Også Elisabeth Sveum, som vant UltraBirken i fjor, står på startstreken. I tillegg er det flere svenske samt et par latviske jenter på startstreken.

Mer om rittene og påmelding

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera