Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Team Sport 1 Skinstad 07.04.2017 10:34 - oppdatert 07.04.2017 10:42

De fineste skiturene kommer nå

Våren er her, og med påskefeiring i april får alle som elsker snø og ski en perfekt start på den fineste tiden å være i fjellet.

For mange betyr påsken gjerne slutten på skisesongen, uavhengig av om påsken er tidlig eller sent. Det synes vi i Team Sport 1 Skinstad er veldig rart, for det er jo da det virkelig begynner å bli fint i fjellet.

Joda, det er lite som slår lyden av skistaver mot trå nysnø, kald luft i kinnene og lav vintersol som titter over tretoppene og gir deg et etterlengtet påfyll av D-vitamin. Likevel, tør vi påstå at det er enda finere på fjellet i april og mai. Kalde netter og skarp luft, skareføre, raske skiforhold, varme dager og en sol som gir deg både lue- og brilleskille. Det er da det er aller finest å være skiløper, og da handler det om å utnytte forholdene til det fulle!

På tross av dette, er det mange som rydder bort skiene så fort påsken er over og snøen er borte i lavlandet. Kanskje venter asfalten på både sykkelen og rulleskiene dine, eller så er det løpeskoene i gangen som minner om at det bare er to måneder til et av sommerens høydepunkt, Birkebeinerløpet. Hvorfor ikke kombinere disse treningsformene den eneste tiden på året det går an å leke seg med alt på én gang?

Det er jo gjerne sånn, at hvis du snører på deg skoene og begynner med løpetrening dagen etter du har lagt bort skiene, så melder skadene seg én etter én. Vonde hæler og akillessener, stive og ømme knær og legghinner som lurer på hva i all verden det er du holder på med. På sykkelsetet kan knærne dine fortelle deg at de fortsatt savner å danse over det hvite gullet. De kalde nettene, som gir kremføre på fjellet, byr på utfordringer i skyggepartiene langs landeveien. Satser man imidlertid på en kombinasjon av det beste livet har å by på, kan man holde løpeskadene på en «beinlengdes» avstand, kose seg på sykkelsetet på de varmeste vårdagene og gli innover fjellet i sesongens siste skispor.

Det er jo rett og slett merkverdig hvor mange folk som jakter desperat etter snøen i oktober og november, mens man i april og mai er mutters alene, i de samme områdene der man gikk i kø på tidligsnø. Og du er heller ikke nødt til å holde deg i oppkjørte løyper. Skareføret gir deg muligheten til å ta med langrennsskiene dit løypemaskina aldri har vært, og byr på naturopplevelser du sent kommer til å glemme. Den nye folkesporten, randonee, er også en fantastisk måte å oppleve vårsnøen og fjellet på, men her må man aldri glemme at sikkerheten spiller en helt annen rolle enn på langrennsski.

Kom dere ut folkens – det blir ikke finere enn det er nå!

Mårten, Petter og Åge

Team Sport 1 Skinstad er et langrennslag bestående av brødrene Mårten og Petter Soleng Skinstad, som jobber målbevisst mot norgestoppen i henholdvis junior- og seniorklassen. I ryggen har de Sport 1 og en rekke andre støttespillere, familie og venner, inkludert far og tidligere langrennssjef Åge Skinstad.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera