Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Terje Lund Olsen 03.04.2017 08:05 - oppdatert 03.04.2017 09:04

Birkebeinerløpet, ditt neste treningsmål

89 % av fjorårets deltakere var fornøyd eller svært fornøyd med arrangementet som hvert år samler over 9000 løpere.

Den 10. juni arrangeres Birkebeinerløpet for 20. gang på Lillehammer med fire ulike distanser samt Barne- og UngdomsBirken. Alt er lagt til rette for deltakerne. Skyttelbuss, busstransport, startordning, løypekultur, størrelse på startpuljer, utdeling av startnummer og bagasje er faktorer som scorer svært bra på fjorårets deltakerundersøkelse. De aller fleste er svært fornøyd med terrengløpet på Lillehammer. I fjor var det kun 4 % av deltakerne som var misfornøyd mens 23 % var fornøyd og hele 63 % svært fornøyd. Det vitner om et arrangement med kvalitet.

Deltakerne
Birkebeinerløpet er utenom Ingalåmi, det arrangementet som samler flest kvinner. I 2016 var hele 42 % av deltakerne kvinner mens det på HalvBirken var hele 80 %. 30 % av deltakerne sier at de ikke deltar i andre mosjonsløp. Opplevelsen og at det er et motiverende treningsmål er viktige faktorer for deltakelse.

Sko og underlag
Birkebeinerløpet er et terrengløp hvor det løpes med både terrengsko og vanlige løpesko. 59 % av fjorårets deltakere brukte vanlige løpesko mens 41 % brukte terrengsko. Dette kan variere med forholdene hvor terrengsko kan egne seg bedre om det blir bløtt. Av skoleverandørene er Asics klart størst fulgt av Nike og Inov.

Hvorfor deltar de?

  • Opplevelsen
  • Konkurrere med seg selv
  • Treningsmål
  • Sosial ramme

Distanser:
Birkebeinerløpet 21 km
HalvBirken 12 km
Birken fjellmaraton 42 km
UltraBirken 60 km
UngdomsBirken
BarneBirken

Se filmen fra Birkebeinerløpet 2016

Hva mente deltakerne i 2016

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera