Meny
Tilbake
11.04.2013 09:12 - oppdatert 29.08.2017 11:27

Startordning UngdomsBirken sykkel

Med forbehold for 2018

Påmeldingsfrist for kvalifisering til pulje 1
For å få mulighet til kvalifisering og start i pulje 1 må deltakeren være påmeldt senest 12. august 2018. Alle som melder seg på etter denne dato må starte i pulje 2 uansett resultater. Deltakere som er kvalifisert til pulje 1 og påmeldt senest 12.august blir flyttet til pulje 1 i løpet av uke 33. Startkort vil være tilgjengelig på Min Side i slutten av uke 33.

Nyhet i 2017 - masterstart

På UngdomsBirken sykkel vil det i 2017 være masterstart. Dette gjør vi  fordi løypa er smal i starten og har noen krappe svinger - da unngår vi uhell og trengsel før feltet har strukket seg ut. Tida begynner å løpe når MC i front starter og kjøre.

Organisering av starten

  • Syklistene stiller seg opp på vanlig måte til start i angitt pulje og klasse.
  • Speaker informerer deltagerne i startfeltet
  • ATV/MC kjører foran i rolig tempo. Dommer påser ser at alle er med og at det ikke er noen uhell i starten. Tiden starter å løpe når ATV/MC starter å kjøre.
  • Når kortesjen svinger av fra Sigrid Undsetsvei og inn Fossvegen, svinger ATV/MC  raskt inn til høyre på P-plass . 

Startfeltet deles inn i 2 puljer i hver klasse

Pulje 1 - for de mest aktive og erfarne deltakerne

  • Kvalifisering til pulje 1 foretas fra utvalgte ritt i NorgesCup terreng rundbane- og maraton 2017. Dette gjelder ritt som arrangerer aktive klasser for M/K 11-12,13-14 og 15-16 som en del av NC-arrangmentet, og hvor løypa er en terrengteknisk løype lik eller tilsvarende den de voksne sykler.
  • Kvalifisering beregnes ut fra UngdomsBirken sykkel sine aldersklasser. Dvs i 13-14-års klassen vil 13-åringene kvalifiseres til 13-års klassen i UngdomsBirken sykkel, og 14-åringene til 14-års klassen. Resultatlisten fra NC vil altså splittes pr. alderstrinn.
  • Ca 1/3 beste i de ulike aldersklassene på resultatlista fra de utvalgte kvalifiseringsritt er kvalifisert til pulje 1. Deltakere som er kvalifisert til pulje 1 ut fra kvalifiseringsritt vil se det på egne lister i tabellen fortløpende ettersom rittene blir avholdt.
  • Etter påmeldingsfristen 14.august fylles pulje 1 opp utfra resultatlisten fra UngdomsBirken sykkel 2016.
  • For klasse J/G 12 år gjelder kun kvalifisering fra kvalifiseringsrittene i og med at de ikke har resultater fra UngdomsBirken sykkel 2016.
  • Oversikt Kvalifiseringsritt

Inndeling av startfelt
Startfeltet i hver klasse deles inn i to puljer og merkes med pulje 1 og pulje 2. Startnummer i pulje 1 merkes med rødt og startnummer i pulje 2 merkes med grønt.

Når deltakeren går inn i startfeltet må sykkelen være med. Det er ikke mulig å sette ifra seg sykkelen for så å gå ut igjen av startfeltet.

Startfelt til G16 åpner ca 10 minutter før starten går. Øvrige startfelt åpner umiddelbart etter at foregående start har gått. 

Se starttider og klasseinndelinger

load articles
Webkamera
Webkamera