Meny
Tilbake
15.04.2013 09:04 - oppdatert 20.06.2017 10:36

Rittregler

Generelle regler
Rittet arrangeres i henhold til UCI's (det internasjonale sykkelforbundet) MTB reglement og NCF's lover og regler. Birkebeinerrittet har i tillegg eget rittreglement (se under) samt 

Deltakerne må følge arrangørens instrukser og spesielle rittregler gjennom hele rittet. Trafikkregler og skiltanvisninger må følges. Deltakere må rette seg etter arrangørens krav om å avbryte rittet. Dette gjelder dersom man kommer etter oppsatte sperretider eller andre sikkerhetsårsaker som gjør det nødvendig. 

Ta hensyn til naturen, andre deltakere og tilskuere. Følgebil eller andre kjøretøy er ikke tillatt, og deler av løypa vil bli stengt for motorferdsel.

Startnummeret skal festes på styret etter anvisning. Deltakere i aldersklasser, tandem og funksjonshemmede kan benytte servicestasjonene og motta hjelp fra andre, da fortrinnsvis ved servicestasjoner.

Det er ikke tillatt å starte i en annen person sitt navn eller i en annen startpulje enn den du er tildelt. Dersom du kommer for sent til start, ta kontakt med slusevakt i startfeltet for tildeling av ny starttid.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke lov til å bruke "lyd på øret".

Deltakere som ikke følger rittreglene kan bli diskvalifisert.

Utstyr
CE-godkjent hjelm er påbudt.

Alle sykler som brukes i rittet, skal kun ha framdrift ved menneskelig kraft. Det er forbudt å bruke dekk med metallskruer eller pigger. Syklene må være utstyrt med hjul med lik diameter, foran og bak, og hjulene kan ikke være større enn 29 tommer. Det er forbudt å montere utstyr for temporitt eller landeveiskonkurranser (bukkestyre). Det er heller ikke tillatt med noen form for modifiserte bukkehornstyrer. Cyklocross sykler er ikke tillatt.

Deltakere som er på registrerte UCI-lag må stille i eliteklassene. Tilleggsregler for eliteklassene finnes nederst på denne siden.

Lisens/forsikring

Alle som er 13-79 år må ha lisens for å delta i ritt med tidtaking.

Ryggsekk/bekledning
Alle deltakere, uansett klasse, må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg under hele rittet. Innhold/vekt av sekken kan bli kontrollert før start, underveis i rittet og ved målgang. 

Av sikkerhetsmessige årsaker er det et absolutt krav at sekken skal inneholde følgende utstyr/bekledning:

  • Jakke og bukse (heldekkende og vind-/vannavvisende). NB! Løse bein og ermer regnes ikke som bukse/jakke.
  • Votter/hansker med lange fingre
  • Hodebekledning (lue/buff)
  • Mat
  • Verktøy
  • Slange(r) og pumpe/luftpatroner

Vi anbefaler også at du tar med tørt undertøy/sokker. Sjekk værmeldingen og tenk på din egen sikkerthet. 

Sekken skal bæres på ryggen under hele rittet. Det er ikke tillatt å bære sekken under sykkeltrøye eller vind-/regnjakke. Den skal alltid være synlig og tilgjengelig.

Deltakere som mangler påkrevd innhold i sekken ved kontroll før start, får ikke starte før dette er bragt i orden. Rytterne er selv ansvarlig for at sekken ikke er for lett ved målgang. Ved dårlige værforhold hvor mye av utstyret i sekken er anvendt, vil vi selvfølgelig utvise skjønn i forhold til vekt. 

Deltakere som har for lett sekk/ikke bærer sekk eller mangler krav til innhold, vil få tillegg i tid eller bli diskvalifisert. Det blir utplassert vekter for egenkontroll ved sekretariatene fredag og lørdag.

Miljø
Det er nulltolleranse for forsøpling langs traseen. Ta med søppel til nærmeste matstasjon eller benytt droppsoner som er etablert flere steder langs løypa. Forsøpling
langs traseen kan bli straffet med 15 minutter tillegg i tid.

Protest
Dersom deltakere ønsker å protestere mot avgjørelser, gjelder følgende:

  • Protetsten skal være skriftlig sammen med ett gebyr på kr. 300,- og leveres i sekreteriatet i Håkons Hall.

Følgende frister gjelder for innlevering av protest:

  • Mot forhold i rittet: må leveres senest 15 minutter etter at siste deltaker har passert mål.
  • Mot resultatlisten: må leveres senest 30 minutter etter at resultatlisten er offentliggjort.

Avlysning
Ved avlysning av våre arrangementer før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter.

Dersom arrangementet må flyttes til et annet sted på samme dato, eller avlyses for deretter å bli gjennomført på en senere dato, eller for å bli flyttet til et annet sted på en ny dato, har de som var påmeldt til den opprinnelige dato, men som ikke stiller til start på ny dato ikke krav på tilbakebetaling av noen del av startkontingenten.

Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen "force majeure", beholder arrangør startkontingenten.

Refusjon av startkontingent
All påmelding er bindende. Ingen del av startkontingenten blir refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta.

Bilder/film
I alle Birkenarrangement er det fotografer ute i løyper og traseer for å ta bilder av arrangementene. Bildene kan bli benyttet i kommersiell sammenheng - som annonser og reklamekampanjer. Presse/media og andre aktører kan også benytte disse bildene. Dersom du som deltaker ønsker å reservere deg mot slik bruk, ta kontakt med Birkenkontoret.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera