Meny
Tilbake
17.04.2013 15:22 - oppdatert 28.08.2017 13:21

Eliteklasser Birkebeinerrittet

Informasjon og særskilte bestemmelser for eliteklassene

Aldersinndeling

 • Senior elite: Rytterne må i løpet av 2018 ha fylt 19 år, født 1999 eller tidligere
 • Junior elite: Rytterne må i løpet av 2018 ha fylt 17 eller 18 år, født 2000 eller 2001

Alle må ha gyldig lisens utstedt av det Nasjonale Sykleforbund tilknyttet UCI. Denne må vises ved registrering. Hvis lisensen ikke kan benyttes som identifikasjon, må annen identifikasjon medbringes.

Kvalifiseringskrav og påmelding til Menn Elite - vil bli publisert i april/mai 2018

Kvalifiseringskrav og påmelding til Kvinner Elite - vil bli publisert i april/mai 2018

Foreløpig starttidspunkt:

 • Kvinner Elite / Kvinner Elite Junior: 09.20
 • Menn Elite / Menn Elite Junior: 15.30

Drakter

 • Deltakere i eliteklassen må stille i drakt godkjent av egen klubb og NCF.
 • UCI-lag som kjører turritt aktiv/elite klasse, kan kjøre i sin teamdrakt i annen gren enn den rytteren er registrert for.

Langesoner og teknisk støtte
Lange-/servicesoner finnes ved de ordinære matstasjonene Skramstadsetra, Bringbusætra, Kvarstad, Elgåsen og Sjusjøen. Her er det langing av flasker på høyre side av løypa. Flaskene inneholder Maxim sportsdrikk.

Teknisk støtte er kun tillatt i de oppsatte servicesonene/langesonene. Teknisk støtte består av reparasjoner eller bytte av alle deler på sykkelen unntatt rammen. Reservedeler og verktøy må holdes innenfor de angitte servicesonene.

Reparasjoner og bytting av deler kan utføres av deltakeren selv eller ved hjelp av en lagkamerat, lagets serviceteam eller arrangørens servicepersonell. Utenfor de angitte servicesonene er teknisk assistanse kun tillatt mellom ryttere som er medlem av samme klubb, team eller landslag. Utøvere som assisterer hverandre underveis må kjøre i samme klasse med samme startidspunkt. Ryttere kan ha med verktøy og reservedeler så langt dette ikke medfører fare for rytteren selv eller andre deltakere.

Alle ryttere må bære sekk på minst 3,5 kg med innhold som angitt under spesielle regler for Birkebeinerrittet.

Løypa
Løypa er på 86 km. 

Inn mot mål er det egen trasè for menn og kvinner elite jr og sr. Elitetraseen stenger 45 minutter for menn og 30 minutter for kvinner, etter at vinner har kommet i mål. De som kommer etter den tid, blir dirigert inn i den ordinære ritt traseen. Elitetraseen er merket med rødt på kartet. Nytt av året - kvinner får egen trasè før mål.

Startnummerutdeling
Se åpningstider for startnummerutdeling. I startnummerposen finnes to startnummer. Startnummer med integrert tidtakerbrikke skal festes på styret. Det andre skal festes på sekken. I tillegg skal det festes en tidtakerbrikke på hjelmen - denne deles ut ved reistrering på Rena torg på rittdagen.

Oppmøte for registrering lørdag 25. august
Alle deltakere i eliteklassene møte opp personlig på scenen på Rena Torg for registrering og utdeling av tidtakerbrikke til hjelm. Evt GPS-tracker deles også ut her. Merk at startnummer må hentes i Åmot kulturhus på forhånd.

 • Kvinner elite/elite junior kl.: 08.00 - 9.00
  Viktig informasjon fra dommer og arrangør: 08.00 - 08.15
 • Menn elite/elite junior kl.: 14.00 - 15.00
  Viktig informasjon fra dommer og arrangør: 14.00 - 14.15

Deltakere uten startnummer/tidtakerbrikke vil ikke få registrert mellomtider og sluttid.

Blomsterseremoni
Det blir blomsterseremoni for de tre beste rett etter målgang ved Håkons Hall.

Premieutdeling
Nytt i år - premieutdeling for eliteklassene skjer fra scene i Elvegata i Lillehammer sentrum kl. 20.00.

Resultater og merketid
Ryttere som stiller i eliteklassene (junior og senior) får resultat i både eliteklasse og i sine respektive aldersklasser. Unntak: Ryttere som tilhører M45+ og K55+ som starter i eliteklasse får kun resultat i eliteklassen.

Det beregnes ikke merketid i eliteklassene. Deltakere i eliteklassene får merket i sine respektive aldersklasser så lenge de er innenfor merkekravet satt i denne klassen.

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera