Meny
Tilbake
01.12.2016 13:07 - oppdatert 07.02.2018 14:03

Rennregler

Generelle rennregler
Norges Skiforbunds regler for turrenn gjelder for alle arrangement i Birken Skifestival. Rennene går i klassisk stil, med unntak av klassen fristeknikk i FredagsBirken ski. Det er kontrollposter langs løypa. 

Startnummer/brikke
Deltakerne er pliktig til å gå med synlig startnummer som er festet på brystet gjennom hele rennet. Det er ikke tillatt å brette eller dekke til startnummeret. Dersom du bruker ryggsekk med glidelås foran, MÅ startnummer festes utenpå. 

Det er viktig at du starter med eget startnummer/egen idenditet pga. sikkerhet.  Alle må bære brikke på venstre ankel for å få riktig tid.

Påkledning/ryggsekk (gjelder ikke Ingalåmi og StafettBirken)
Alle deltakere må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg under hele rennet. Ryggsekk med glidelåslukking i front er også tillatt, men da må startnummeret festes utenpå slik at det er synlig gjennom hele rennet. Belte/rumpetaske eller lignende som erstatning for ryggsekken er ikke tillatt. Ta kontakt dersom du er i tvil.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det et absolutt krav at sekken skal inneholde følgende utstyr/bekledning:

  • Vindtett jakke og bukse (med lange ermer/ben)
  • Tørt undertøy eller ekstra isolerende lag
  • Votter
  • Lue
  • Balaklava/buff/headover

Vi anbefaler også at du tar med mat/drikke og tørre sokker. Sjekk værmeldingen og tenk på din egen sikkerhet.

Deltakere som mangler påkrevet innhold i sekken ved kontroll før start, får ikke starte før dette er brakt i orden. Ved dårlige værforhold hvor mye av utstyret er anvendt, vil vi selvfølgelig utvise skjønn i målkontroll.

Deltakere vil bli diskvalifisert eller få tillegg i tid dersom:

- det ikke bæres sekk
- sekken er for lett ved målgang
- sekken mangler innhold som det er stilt krav til
- startnummer ikke bæres synlig gjennom hele rennet

Miljø
Det er nulltoleranse for forsøpling i traseen. Ta med søppel til nærmeste matstasjon. Registrert forsøpling i og langs traseen kan bli straffet med 15 minutter tillegg i tid.

Protest
Protesten skal være skriftlig og et gebyr på kr 300,- skal betales når protesten leveres i målhuset rett etter målgang eller i sekretariatet i Håkons Hall.
Følgende frister gjelder for innlevering av protest:
1. Mot forhold i rennet: 30 minutter etter målpassering.
2. Mot resultattid: 30 minutter etter at resultatene er kunngjort.

Vær- og føreforbehold
Dersom forholdene er slik at rennets jury mener det er for stor risiko for løperne å ta seg frem over fjellet, tas det forbehold om rett til å avbryte/avlyse, eventuelt utsette rennet eller starttidspunkt på kort varsel. Ved behov kan det bli satt nye spor med scooter underveis i arrangementet.

Avlysning (ihht Norges Skiforbund sitt regelverk)
Ved avlysning av våre arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter.

Dersom arrangementet må flyttes til et annet sted på samme dato, eller avlyses for deretter å bli gjennomført på en senere dato, eller for å bli flyttet til et annet sted på en ny dato, har de som var påmeldt til den opprinnelige dato, men som ikke stiller til start på ny dato ikke krav på tilbakebetaling av noen del av startkontingenten.

Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen "force majeure", beholder arrangør startkontingenten.

Transport, overnattingskostnader og lignende vil ikke bli refundert ved sykdom eller ved avlysning av arrangementet.

Bilder/film
I alle Birkenarrangement er det fotografer ute i løyper og traseer for å ta bilder av arrangementene. Bildene kan bli benyttet i kommersiell sammenheng - som annonser og reklamekampanjer. Presse/media og andre aktører kan også benytte disse bildene. Dersom du som deltaker ønsker å reservere deg mot slik bruk, ta kontakt med Birkenkontoret.

TD Birken Skifestival 2018

Inga Låmi                                                  Ingela Kaelvedal             Kari Hovin Kjølle

Ungdomsbirken og HalvBirken               Kari Hovin Kjølle             Helge Andreas Nordli

FredagsBirken/Stafettbirken                    Jan Olav Andersen            Ikke klar

Birkebeinerrennet                                     Mattias Skog, Jan Olav Andersen og                     Erik Andresen

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera